• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

tvarohovo-karamelové řezy

10. září 2014 / Jarka / 4 Comments

Jump to recipe

Už je to poměrně dlouho, co jsem dělala podobné řezy a konečně začínám chápat proč. Nedokážu jim odolat. I když třeba brownies zamrazím, není pro mě problém počkat několik minut než povolí. Nebo je tu vždycky mikrovlnka. Pojďme si popovídat o silné vůli pokud jde o odpolední siestu. Bez sladkého po obědě nedám prostě ani ránu. A když udělám něco, co maximálně splňuje moji představu o ideální sladké tečce, ani se zbytečně nepřemáhám.

Tyto řezy jsou můj šálek kávy. Jednoduchý základ, tedy korpus. Ale potom. Tvarohová náplň s karamelem. Musíte použít hustý karamel, ne karamelový sirup. Buď si koupíte už hotové Salko karamel, nebo si sladké kondenzované Salko sami zkaramelizujete. Prostě celou konzervu ponoříte do vody v hrnci, přivedete k varu a vaříte asi hodinu a půl. Je to hrozně jednoduché a výsledek je stejný. Pak nesmím zapomenout na samotnou karamelovou vrstvu, no a nakonec, dokonalá čokoládová poleva. Já jsem některé řezy posypala hrubou solí, ale nemusíte. Miluju kombinaci sladkého a slaného a tady se to tak nějak hodilo. Postup řezů je sice v několika krocích, ale i tak je jejich příprava jednoduchá a rychlá. Pokud vám chutnaly křehké řezy s karamelem a čokoládou, tento recept si taky oblíbíte.

tvarohovo-karamelové řezy

Print this recipe
Jarka
10. září 2014
by Jarka
Category brownies, řezy dezerty všechny recepty
Persons
20
Prep Time
20 minutes
Cook Time
40 minutes
tvarohovo-karamelové řezy

Ingredients

na korpus:

  • 1 1/2 hrnku (130 g) ovesných vloček
  • 1 hrnek (130 g) vlašských ořechů
  • 1/2 hrnku (113 g) másla, studeného a nakrájeného na kostičky

na tvarohovou náplň:

  • 675 g plnotučného měkkého tvarohu, odkapaného přes jemné sítko
  • 1 hrnek (200 g) krupicového cukru
  • 3 vejce
  • 2 ČL vanilkového extraktu
  • 1 konzerva (397 g) Salka karamelu (nebo vlastního zkaramelizovaného Salka)
  • 130 g mléčné čokolády
  • 1/3 hrnku (80 ml) smetany, 31 %
  • hrubá sůl na ozdobu (není třeba)

Instructions

  1. Hluboký plech na pečení velikosti 31x24 cm vyložíme pečícím papírem tak, aby na protilehlých stranách přesahoval.
  2. Do kuchyňského robotu, resp. mixeru dáme ovesné vločky a ořechy. Rozmixujeme dohladka a přidáme máslo a promícháme, až ze surovin máme kouli.
  3. Vtlačíme ji rovnoměrně na dno plechu. Dáme na 30 minut do lednice.
  4. Mezitím rozehřejeme troubu na 175°C.
  5. V míse kuchyňského robotu vyšleháme dohladka tvaroh s cukrem, vejci a vanilkovým extraktem.
  6. Přidáme polovinu karamelu, tedy cca 200 g a dobře promícháme.
  7. Krémovou náplň nalijeme na vychlazený korpus a pečeme v předehřáté troubě po dobu 40 minut.
  8. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout při pokojové teplotě po dobu několika hodin.
  9. Když je tvarohová náplň vychlazená, rozetřeme na ní rovnoměrně zbývající karamel.
  10. V míse vhodné do mikrovlnné trouby dáme smetanu a čokoládu a necháme rozpustit v mikrovlnné troubě v intervalech 20 sekund. Vždy řádně promícháme dokud se čokoláda úplně nerozpustí. Necháme lehce vychladnout a pak nalijeme na karamelovu vrstvu.
  11. Posypeme hrubou solí.
  12. Před krájením necháme zcela vychladnout v lednici, ideálně přes noc. Uchováváme v lednici a krájíme ostrým nožem, který si mezi řezy vždy řádně očistíme.

Tags

čokoláda,
karamel,
ovesné vločky,
tvaroh,
vlašské ořechy
https://www.chute-sveta.cz/2014/09/10/tvarohovo-karamelove-rezy/

Kategorie: brownies, řezy, dezerty, všechny recepty Klíčová slova:čokoláda, karamel, ovesné vločky, tvaroh, vlašské ořechy

Reader Interactions

Comments

  1. Bára says

    17. října 2014 at 18:49

    pekla jsem minulý týden, a musím říct, že ne naposledy, tyhle řezy jsou opravdu velmi chutné. bára

    Odpovědět
    • Jarka says

      18. října 2014 at 12:55

      Moc děkuji, Báro! 🙂

      Odpovědět
  2. Jaja says

    21. července 2015 at 22:21

    Chystám se tyto řezy péct a jen bych se ráda zeptala… Ten karamel, (co se má rozetřít na tvarohový krém) do něj se nic nepřidává? Není moc tuhý ?
    Děkuji moc
    PS: stránky jsou super 🙂 Děkujeme 🙂

    Odpovědět
    • Jarka says

      22. července 2015 at 13:01

      Moc děkuji, Jajo. Jinak nepřidává, ta tvarohová směs bude vychlazená, tuhá, neměl by to být problém. Případně dejte na chvíli do mikrovlnky, aby lehce povolil, ale nebyl zase moc řídký.

      Odpovědět

Napsat komentář: Bára Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook