• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

burritos s kuřecím a avokádem

19. ledna 2018 / jarka / 6 Comments

Tak jo. Tohle je vážná věc. Burritos s kuřecími prsy a avokádem. Žádné zázračné omáčky, žádné speciální náplně. Jen co si přečtete seznam surovin, pochopíte. A teď si asi ťukáte na čelo, že jsem se asi zbláznila, když vás tak napínám.

Tak dobře:

  1. pšenická tortilla, klidně i celozrnná varianta
  2. kuřecí prsa marinovaná přes noc v limetkové šťávě a koření na tacos
  3. strouhaný čedar
  4. zelená salsa, tedy salsa verde
  5. avokádo

A samozřejmě nasekaný koriandr. A lžíce kysané smetany.

Ať vás ani nenapadne vynechat marinování masa přes noc. V tomto receptu je to základ. Stejně tak kvalitní sýr. Žádný obyčejný eidam, ale ideálně čedar. A hlavně zralé avokádo. To jsou obvykle ta v hnědé slupce s hrubou strukturou. A salsa verde? Je to vlastně salsa ze zelených rajčat, tedy tomatillo salsa. Někdy si dělám svoji, jindy koupím, jen pozor na ostrost. Kdyby byla až moc pálivá, dokáže pohřbít celou chuť tohoto pokladu. Stačí lehce pikantní.

O těchto burritos bych vám mohla snad složit i písničku. A pak vám ji i zazpívat. Ale zatím bude stačit, když si je sami uděláte a pak mě třeba přijdete říct, jak vám chutnaly.


burritos s kuřecím a avokádem
 
TISK
DOBA PŘÍPRAVY
30 minut
DOBA VAŘENÍ
30 minut
CELKEM
1 hodina
 
SUROVINY
  • 500 g kuřecích prsou
  • ½ PL limetkové šťávy
  • 2 PL koření na tacos
  • 1 ČL soli
  • 4 velké pšeničné tortilly
  • 1 zralé avokádo
  • 200 g čedaru, nastrouhaného
  • 4 - 6 PL salsy verde
  • 4 - 6 PL kysané smetany
  • 2 PL nasekaného koriandru
POSTUP
marinování:
  1. Kuřecí prsa podélně rozkrojíme, vložíme do středně velké mísy, přidáme koření, ½ PL limetkové šťávy, sůl a dobře promícháme. Přikryjeme potravinovou fólií a necháme přes noc v lednici odležet.
druhý den:
  1. Asi 30 minut před vlastní přípravou burritos maso ogrilujeme. Nakrájíme na šlabší plátky.
  2. Před skládáním náplně tortilly ohřejeme cca 15 vteřin v mikrovlnné troubě, aby změkly a dobře se s nimi pracovalo.
  3. Do tortil postupně rozdělíme sýr (ten dáme jako první na pomyslné dno), na něj maso, avokádo, salsu, smetanu a koriandr. Navrch můžeme zase dát trochu strouhaného sýru. Takto postupujeme se zbylými tortilami.
  4. Zabalíme, nejdříve ohneme levý a pravý okraj dovnitř, potom srolujeme zeshora dolů. Otočíme rubem dolů, aby zůstaly srolované.
  5. Tortily ogrilujeme pomalu, na nižším až středním stupni.z obou stran, cca 10 minut z každé, aby se sýr rozpustil.
  6. Podáváme třeba s mexickou rýží, kysanou smetanou a smaženými fazolemi.
3.5.3229

 

Nezapomeňte sledovat Chutě Světa na instagramu a otagovat vaše recepty s #chutesveta! Nebo recept vyfoťte a dejte ho na facebook Chutě světa . Moc vám děkuju za vaši přízeň a podporu!

Kategorie: hlavní jídlo, maso, všechny recepty Klíčová slova:avokádo, koriandr, kuřecí, kysaná smetana, limetka, tortilla

Reader Interactions

Comments

  1. Jana Goldbricht says

    25. ledna 2018 at 23:20

    Vypadá to báječně, určitě vyzkouším, všechny suroviny,které jsi použila jsou mé oblíbené 🙂

    Odpovědět
    • jarka says

      26. února 2018 at 21:17

      Moc děkuji Jano!

      Odpovědět
  2. Michal Hojden says

    30. ledna 2018 at 19:58

    Zajímalo by mě, kde takovou salsu verde koupit, případně jak si děláš vlastní. Já obešel obchody, ale nikde jsem na ni dosud nenarazil 🙁

    Odpovědět
    • jarka says

      26. února 2018 at 21:16

      Milý Michale, já ji kupuji třeba na hot-shop.cz Je to od La Constena Salsa verde, i v Makru ji měli, to je obecně La Costena výrobky docela dobře zásobené. Kupuji tam i zelená rajčata tomatillos, ze kterých si pak salsu dělám. Mějte se krásně a omlouvám se za zpoždění s odpovědí 🙂

      Odpovědět
  3. Annie says

    10. srpna 2018 at 19:56

    Zbožňuju tenhle recept. V jednoduchosti je síla ..dělala jsem už několikrát a nemůžu si vynachválit :)))

    Odpovědět
    • jarka says

      28. srpna 2018 at 9:15

      Moc děkuji, Annie 🙂

      Odpovědět

Napsat komentář: Jana Goldbricht Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:  

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕